
Câteva săptămâni mai târziu, acesta a incendiat mobilierul unei pensiuni, aruncând borseta furată în fața localului. Judecătoria Piatra-Neamț a dispus arestarea sa pentru 30 de zile.
Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
La data de 20.02.2025, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un bărbat în vârstă de 44 de ani, recidivist, care a dobândit astfel calitatea de inculpat sub aspectul săvârşirii, în concurs real, a infracţiunilor de tâlhărie calificată şi distrugere.
În baza mijloacelor de probă administrate procurorul a reţinut, în esenţă, următoarea situaţie de fapt:
– la data de 15.01.2024, în jurul orei 22:56, inculpatul, având faţa acoperită cu o mască de culoare neagră, a pătruns în incinta unei săli de jocuri, unde, având asupra sa un cuţit pe care 1-a folosit pentru a o ameninţa pe angajată, i-a solicitat acesteia să îi dea banii din borseta ce o purta asupra sa, precum şi banii din interiorul seifului, reușind să fugă cu borseta şi banii din seif, fiind creat un prejudiciu în valoare de 26138 lei;
– la data de 10.02.2025, în jurul orei 05:35, folosind o substanţă inflamabilă, inculpatul a dat foc unei mese şi unui scaun de pe terasa unei pensiuni, cauzând un prejudiciu de aproximativ 800 lei, ocazie cu care a aruncat în faţa uşii de acces în societate şi borseta sustrasă la data de 15.01.2025.
La data de 20.02.2025, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Piatra-Neamţ a fost sesizat cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, aceasta fiind admisă.
Anterior, la data de 19.02.2025, inculpatul a fost reţinut pe o durată de 24 de ore.
Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale şi dispunerea măsurilor preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de vinovăţie.