In vizor

3 grădinițe de permanență în această vară în Neamț

Inspectoratul Școlar Neamț anunță grădinițele care vor rămâne deschise în perioada 1–31 iulie. Părinții trebuie să încheie contract educațional cu unitățile organizatoare.

Inspectoratul Școlar Județean Neamț a anunțat că, în perioada 1–31 iulie 2025, vor funcționa trei grădinițe de permanență în județ.

Acestea sunt situate în Piatra-Neamț, Roman și Târgu-Neamț, și vor organiza activități educativ-recreative pentru copiii preșcolari.

Activitățile se vor desfășura conform OME 5726/2024 și vor fi aprobate de consiliile de administrație ale unităților.

Părinții trebuie să încheie un contract educațional cu grădinița aleasă. Informațiile suplimentare se pot solicita direct de la unitățile organizatoare.

Comunicatul ISJ Neamț:

ÎN ATENȚIA PĂRINȚILOR/REPREZENTANȚILOR LEGALI AI COPIILOR ÎNSCRIȘI ÎN UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR CU PERSONALITATE JURIDICĂ CU GRUPE DE NIVEL PREȘCOLAR

În perioada 01–31 iulie 2025, în județul Neamț, vor funcționa următoarele grădinițe de permanență:
➤ Grădinița cu Program Prelungit nr. 2, structură a Școlii Gimnaziale nr. 3, Piatra Neamț;
➤ Grădinița cu Program Prelungit din cadrul Colegiului Tehnic „Danubiana”, Municipiul Roman;
➤ Grădinița cu Program Prelungit nr. 2, din cadrul Școlii Gimnaziale Domnești, Târgu Neamț.

Perioada/perioadele din vacanțe în care se desfășoară activități educativ-recreative în unitățile de învățământ cu grupe de nivel preșcolar, se organizează prin respectarea prevederilor Regulamentului – cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin OME 5726/2024, după cum urmează:

  • Art. 10
    (5) Programul de funcționare al unității de educație timpurie, particularizat la nevoile beneficiarilor primari și/sau ale zonei în care se află unitatea, se stabilește pornind de la prevederile din Curriculumul pentru educație timpurie în vigoare și se aprobă prin hotărâre a consiliului de administrație, în baza rezultatului consultărilor părinților/reprezentanților legali ai copiilor.
    (6) În perioada vacanțelor, în unitățile de învățământ cu nivel antepreșcolar și preșcolar se pot organiza, la nivelul unității sau în asociere cu alte unități, activități educativ-recreative cu copiii.
    (7) Perioada din vacanță în care se organizează activități educativ-recreative se aprobă de către Consiliul de administrație al unității de învățământ, în concordanță cu programarea concediilor de odihnă ale salariaților și se aduce la cunoștința părinților/reprezentanților legali ai beneficiarilor primari.
    (8) În vederea participării la activitățile educativ-recreative, părinții și unitatea de învățământ încheie pentru perioada respectivă contract educațional, conform reglementărilor legale în vigoare.
    (9) Activitățile se vor desfășura cu respectarea următoarelor condiții specifice:
    a) stabilirea locației potrivite pentru activitățile de vacanță;
    b) planificarea personalului didactic și administrativ în activitate;
    c) planificarea activităților educativ-recreative;
    d) asigurarea condițiilor de microclimat;
    e) asigurarea hranei conform prevederilor aplicabile;
    f) asigurarea efectuării concediului de odihnă pentru personalul unității de educație timpurie;
    g) asigurarea timpului necesar pentru efectuarea lucrărilor necesare de reparație și de igienizare ale clădirilor și terenurilor.

Informații suplimentare privind documentele necesare înscrierii, perioada depunerii cererilor și modalitatea de desfășurare a activităților educativ-recreative vor fi solicitate unităților de învățământ organizatoare.

Exit mobile version